ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ

Τυροκομία

Η Λήμνος είναι ένα νησί με μεγάλη παράδοση στην τυροκομεία, και τα ιδιαίτερα τυριά της είναι γνωστά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η φέτα της Λήμνου έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση και χαρακτήρα. Το Καλαθάκι είναι ένα ιδιαίτερο τυρί που παράγεται στη Λήμνο απο πρόβειο γάλα, το οποίο παίρνει το όνομά του απο τα καλαθάκια που χρησιμοποιούνται ως καλούπια και αφήνουν το χαρακτηριστικό τους αποτύπωμα στο τυρί. Το Μελίχλωρο είναι αόμα ένα τυρί απο πρόβειο γάλα, το οποίο ξηραίνεται και μπορεί να διατηρηθεί για μήνες. Το Μελίχλωρο είναι ιδανικό για τρίψιμο ή για σαγανάκι. Τέλος, το Κασκαβάλι αποτελεί ένα απο τα αρχαιότερα προϊόντα της Λήμνου, και είναι ένα τυρί με πολύ ιδιαίτερο άρωμα και γεύση, με τρόπο παρασκευής που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Ξενοδοχείο & Διαμερίσματα Αφροδίτη Μύρινα, Λήμνος
22540 23489 / 23789   
22540 22484   
afroditelemnos@otenet.gr   

Άδεια EOT: 0310K032A0088400