ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

Οινοποιία

Απο τους αρχαίους χρόνους, η Λήμνος έχει μεγάλη παράδοση στην οινοποιία. Ακόμα και ο Όμηρος αναφέρει στην Ιλιάδα τα ξακουστά κρασιά της Λήμνου. Στη σημερινή εποχή, τα κρασιά της Λήμνου έχουν διεθνή φήμη, και αποτελούν το κυριότερο εξαγόμενο προϊόν του νησιού.

Το νησί διαθέτει μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια, καθώς το Μεσογειακό κλίμα και το ηφαιστειακό έδαφος είναι ιδανικά για την παραγωγή μικρών, ζουμερών σταφυλιών πολύ καλής ποιότητας. Στο νησί καλλιεργούνται πολλές ποικιλίες σταφυλιού, με κυριότερες το Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, και το Λημνιό ή Καλαμπάκι, το μαύρο σταφύλι που προέρχεται απο την Λήμνο.

Μερικά απο τα πιο γνωστά κρασιά της Λήμνου συμπεριλαμβάνουν γλυκά και ξηρά λευκά κρασιά όπως το Μοσχάτο Λήμνου και το Άρωμα Λήμνου αντίστοιχα, αλλά και ροζέ και κόκκινα κρασιά, όπως και ρετσίνα. Επίσης η Λήμνος έχει μεγάλη παράδοση και στην παραγωγή ούζου και ρακής.

Ξενοδοχείο & Διαμερίσματα Αφροδίτη Μύρινα, Λήμνος
22540 23489 / 23789   
22540 22484   
afroditelemnos@otenet.gr   

Άδεια EOT: 0310K032A0088400